top of page

Hvem er vi?

Bilde.jpg

Jeg heter Ole-Kristian Krukhaug, er født i 1974, og kommer opprinnelig fra Dombås i Gudbrandsdalen. Bor i dag i Oslo. Jeg har en mastergrad i filosofi fra UiO, med psykologi som støttefag, samt videreutdanning i Filosofisk Praksis, samt Stress- og Krisebearbeidelse. Med dette grunnlaget arbeidet jeg nesten 10 år i kommunepsykiatrien - herunder kommunalt kriseteam med forebygging av Posttraumatisk Stresslidelse/Stressyndrom (PTSD). I tillegg tok jeg imot klienter i egen samtale- og coachingpraksis. Til sammen utgjør dette ett av beina jeg hviler på i arbeidet som psykedelisk guide. 

Tidlig i studietiden - tilbake i 2002 - kom jeg over Stanislav Grofs bøker om hans forskning på LSD, og leste siden det jeg kom over om psykedelika. Perspektivene derfra hadde jeg med meg i arbeid med ikke-medikamentelle metoder for oppnåelse av endrede bevissthetstilstander, som for eksempel pusteteknikker. Fra 2016 har jeg utforsket denne veien ved hjelp av psykedeliske stoffer. Til sammen utgjør disse erfaringene det andre beinet virksomheten min hviler på. Fra 2021 har jeg tilbudt assistanse som psykedelisk guide/tripsitter. 

Selv har jeg et sted mellom 75 og 100 egne psykedeliske reiser bak meg; Alle på ulike doser og med ulike formål – men med overordnet mål om å forstå meg selv og virkeligheten vi lever i, samt hvordan disse erfaringene kan hjelpe mennesker til forløsning og vekst. Jeg har nå bistått andre i mer enn 200 psykedeliske sesjoner, noe som gjør at det etter hvert framtrer klare mønstre i hva som fungerer godt og mindre godt for ulike mennesketyper og problemkomplekser. Naturligvis bruker jeg også erfaringen og metodene fra arbeidet i psykiatrien til å kvalifisere deg som klient, til å veilede deg gjennom den psykedelisk prosessen samt til integrasjon av den psykedeliske erfaringen.

 

Om du ønsker kan du høre meg snakke i podcaster her >>. 

Min virksomhet foregår ikke i et vakum. Jeg står også i tett kontakt med andre som arbeider med dette. En av dem har selv erfaring med PTSD, angst og depresjon, noe han funnet måter å kontrollere gjennom sin egen reise med psykedelika og annen plantemedisin. Dette gir ham god følsomhet for hva som skal til for å hjelpe klienter med liknende plager. Han er også meget erfaren på mikrodosering, og veileder deg gjerne med dette. 

Virksomheten er basert på genuin interesse og omtanke for mennesket, samt at alle skal kunne oppleve vekst, livsglede og frihet – på tross av begrensninger skapt av en vanskelig barndom, traumer eller rett og slett at livet ble som det ble. Vi ser fram til å bli kjent med deg, og ingenting vil glede oss mer enn om vi kan bidra til at du får tatt viktige steg i retning av et bedre, friere og mer gledesfylt liv.

Ole-Kristian

bottom of page